За нас

          Фирма "ДЕЛЕНА" e основана пред 1991г.

          Дейността на фирмата обхваща производството на търговия на спортни, ежедневни и работни облекла, производство на алуминиева и ПВЦ(PVC) дограма и стъклопакет, обществено хранене и кетърингова дейност. 

         От 1994г. производството на спортно, работно и облекло за свободното време става приоритетно звено на фирмата. Със своите продукти, съобразени с най-новите тенденции от света на модата, "ДЕЛЕНА" се доказа на Българския и взискателния международен пазар като символ на качество и стил. 

        Спортните и ежедневни стоки на фирмата включват спортни комплекти, бермуди, шорти, якета, Т-шърти, блузи, блузони, суетшърти, изработени от различни, полиамидни, полиестерни, памучни платове, както и техните смеси. Разнообразната продукция е резултат от съчетанието на технологии, дизайн и мода. 

         Наред със спортните артикули и тези за свободното време, които произвежда фирмата, се разработват и работни облекла. В своето разнообразие те включват гащиризони, куртки, ватенки, елеци, клинове и други. Платовете за тяхната изработка отговарят на европейските стандарти.

         Във фирмата се използва дигитална мастилено-струйна технология за сублимация върху полиестерни тъкани, както и термотрансферен флок печат. Тези технологии позволяват да създаваме персонализирани тениски, шорти, сетове и екипи за професионални отбори, играещи волейбол, баскетбол, футбол, ръгби, бягане и колоездене. Наши основни клиенти за дигитален мастилено-струнен печат са "SPORTIKA" - Италия, "UMBRO", "BOB TUO" - Франци, както и много други Български клиенти.

          За нуждите на производството, разполагаме с 5 броя високопроизводителни автоматични бродировъчни машини, съответно с 15, 12, 10 и 8 глави по 9 цвята конци, допълнително устройство за пайети, както и лазерно устройство за изрязване на детайли и апликации. Програмирането, конструирането на дизайнерските файлове и подготовката на бродериите се извършва от наши специалисти.

           От 2003 година фирмата инвестира в линейни плетачни машини STOLL CMS и пълна линия за производство на крайни продукти - пуловери, жилетки, шапки, шалове от полиакрилни, вълнени и памучни прежди и техните смеси. Към момента разполагаме с пълната гама файнове - 3, 5, 7, 10 и 12. Всички машини са Fully Fashion и са от най-ново поколение CMS HP, а програмните софтуери към тях са най-съвременните за момента "M1". Разполагаме със специална машина за производство на плетени мъжки и дамски шалове с ресни.

          "ДЕЛЕНА" разполага със собствена производствена, търговска и складова застроена площ, възлизаща на над 15 000 кв. м. Във фирмата работят над 300 човека, заети в производството. Предимство в работата е компютърната CAD-CAM програма за кроене и размножаване, с която фирмата разполага от 1994 година и която периодично се актуализира.

           Фирма "ДЕЛЕНА" е желан партньор за редица утвърдени в бранша европейски фирми като: "OTTO", "SIEH AN", "WITT WIEDEN", "KLINGEL", "HEINE" --- Германия, "SPORTALM" --- Австрия, "SPORTIKA", "30 GRADI", "BEVERLY HILL", "DIEFFE" --- Италия, "SOCIETE YCE", "ARMOR LUX", "GROUPE ZANNIER" --- Франция.

Ежедневно облекло, произведено във фирма "ДЕЛЕНА", ползва Българската армия за военните контингенти в Ирак, както и Френската жандармерия. Наши клиенти са "Мобилтел", "EVN" и редица търговски вериги. 

            През 2006 година с цел разширяване на бизнеса, фирмата инвестира в създаването на модерна фабрика за производство на алуминиева и PVC дограма и стъклопакет и различни типове окачена фасада. Фирмата е представител на Българските ПВЦ(PVC) профили "ВИВА ПЛАСТ", като предлага и ПВЦ(PVC) дограма от немски профили "РЕХАУ". "ДЕЛЕНА" работи с най-съвременни технологии за производство на стъклопакет, използвайки различни видове стъкло - цветно, орнаментно и нискоемисийно.

            През 2008 година "ДЕЛЕНА" започна да създава верига от магазини тип "Аутлет", които до този момент се разраснаха до 8 броя. В тях се предлагат стокови количества, закупени от различни производители на облекла и обувки. Предлаганите стоки са атрактивни поради високото си качество, изключително разнообразие и ниска цена.

             Посредством свои партньори, фирмата развива обществено хранене и кетърингова дейност, като за целта поддържа четири обществени столови в град Хасково, обслужвани от кухня-майка, както и пицария и ресторант в центъра на града. Към днешна дата осигуряваме храна на над 3500 човека, работещи в различни фирми, като "Алайънс", "Минерал", "Виком", мелница "Братя Пилеви"и други. Друга част са учащи от общини Хасково, Стамболово, Минерални бани, Симеоновград и Димитровград. Фирмата доставя безплатни закуски за ученици от 1-ви до 4-ти клас, както и на обяд на над 2000 ученици от средищни училища и целодневна форма на обучение. През 2009 година фирмата спечели проект от Министерството на труда и социалните грижи за разкриване на "Обществена трапезария", единствена по рода си в региона, чиято цел е да подобри качеството на живот и да осигури подкрепа на социално слаби лица, които и до днес ползват социалната услуга - Обществена трапезария.

             За просперитета на фирмата се грижи динамичен и висококвалифициран екип от специалисти, чиято цел е да продължи да затвърждава "ДЕЛЕНА" като един стабилен и съществен фактор в областта на производството и търговия в страната и чужбина.